Themabijeenkomst jongeren en criminaliteit in het onderwijs

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240325 sjoerd obbink teamchef apeldoorn rob voss
Sjoerd Obbink: teamchef Politie Apeldoorn
Foto: Rob Voss

Aanstaande woensdag vindt een belangrijke themabijeenkomst plaats over de toenemende rol van criminaliteit in het onderwijs. Vier experts zullen hun inzichten delen over de effecten en gevaren van ondermijning, waarbij criminelen jongeren ronselen voor illegale activiteiten.

De bijeenkomst, georganiseerd door het CDA Apeldoorn, brengt vertegenwoordigers van de Politie Apeldoorn, bureau HALT, de Veluwse Onderwijsgroep en de landelijke politiek samen. De rol van scholen en onderwijsmedewerkers wordt benadrukt als cruciaal voor het voorkomen van deze problemen.

Sjoerd Obbink, de teamchef van Politie Apeldoorn, zal een inleiding geven over ondermijning en de bijbehorende effecten. Voormalig Tweede Kamerlid Anne Kuik zal vervolgens spreken over de rol van de landelijke overheid in het aanpakken van deze kwesties.

Na de pauze volgt een interactieve paneldiscussie, waarbij deelnemers de gelegenheid krijgen om mee te praten over het onderwerp en mogelijke oplossingen te bespreken. De bijeenkomst vindt plaats op 27 maart in het Denksportcentrum aan de Dubbelbeek 24, aanvang 19:30u. en is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan via: cda@apeldoorn.nl.

20240325 anna kuik cda

Voormalig Tweede Kamerlid Anne Kuik

Deel dit bericht: