Einde van een tijdperk: Plaatijzerindustrie sluit de deuren

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 28 maart 2024, 11:42
air 20240327 plaatijzerindustrie apeldoorn
Foto: Plaatijzerindustrie Apeldoorn

Na een respectabele periode van 105 jaar kondigt de Plaatijzerindustrie in Apeldoorn haar definitieve sluiting aan, gepland voor begin 2025. De verkoop van de fabriekslocatie aan de Kayersdijk, inclusief aangrenzende percelen, markeert het einde van een tijdperk.

De Plaatijzerindustrie, die zich recentelijk heeft toegelegd op het ontwerpen en fabriceren van roestvrijstalen en stalen bodems, sluit haar deuren begin 2025. Directeur-eigenaar Gerard van Reekum legt uit dat de huidige activiteiten niet langer passen bij de omvang van de locatie in Apeldoorn. De fabrieksonderdelen zoals forceermachines, persen en zware kranen zullen worden ontmanteld.

De locatie zal medio 2025 worden overgedragen, inclusief de aanpalende percelen. Van Reekum heeft het voornemen om de productie en verkoop over te dragen aan een collega onderneming in Nederland, zodat de verkoop aan de klanten van de Plaatijzerindustrie vanaf 2025 gecontinueerd kan worden. De koper van de locatie in Apeldoorn-Zuid is landelijk netbeheerder TenneT.

20240327 plaatijzerindustrie 02 apeldoorn

Foto: Gerard van Reekum

Deel dit bericht: