Nieuwe misdaadroman ‘Beroepsgeheim’ van Joop Hoekman uit Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 3 april 2024, 11:17
air 20240403 beroepsgeheim joop hoekman serge poppelaars
Foto: Serge Poppelaars

Joop Hoekman, geboren in 1952 in Kampen en momenteel woonachtig in Apeldoorn, heeft zijn nieuwste misdaadroman ‘Beroepsgeheim’ uitgebracht. Als voormalig politieagent met meer dan 40 jaar ervaring, waarvan een groot deel bij de financiële recherche, brengt Hoekman zijn expertise en kennis tot leven in zijn boeken.

Hoekman, die al mooie recensies kreeg voor zijn eerdere werken, introduceert in ‘Beroepsgeheim’ het personage Arnaud Roorda, een voormalig politieagent die nu een horecabedrijf in Frankrijk runt. Het verhaal neemt de lezer mee in het tragische verlies van zijn vriendin Isabelle, terwijl hij tegelijkertijd geconfronteerd wordt met een complexe zaak die zijn aandacht gaat opeisen.

Het boek draait om een advocaat op zijn sterfbed, die Roorda benadert over een moordzaak waarvan de moordenaar vrijuit is gegaan. Deze zaak, die de advocaat al jarenlang kwelt, vormt de kern van het verhaal en dwingt Roorda om zijn expertise als voormalig politieagent opnieuw in te zetten. Het boek is inmiddels uit en betreft de zesde misdaadroman van Joop Hoekman.

air 20240403 joop hoekman uitgeverij elikser

Joop Hoekman (Foto: Uitgeverij Elikser)

Deel dit bericht: