Actiedag tegen Cybercrime krijgt waarschijnlijk een vervolg

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 5 april 2024, 12:28
Actiedag tegen Cybercrime krijgt waarschijnlijk een vervolg
Foto: Politie Oost Nederland

Met meer dan tweehonderd acties rond digitale criminaliteit was de actiedag tegen cybercrime ‘Echt Niet Vandaag’ een groot succes. In Gelderland en Overijssel zetten rond de tachtig organisaties zich in om inwoners en ondernemers bewuster en weerbaarder te maken rond online criminaliteit.

Vanuit de politie had elk basisteam een actie opgezet. Dat varieerde van flyeren op de weekmarkt tot gamen met jongeren of aandacht op social media. Ook waren in diverse plaatsen agenten in gesprek met ondernemers om hen mee te nemen in hoe ze bijvoorbeeld de eigen systemen goed kunnen beveiligen. Dit gebeurde onder meer in Apeldoorn.

Maar na 2 april stopt het niet. Het doel was dat men met deze dag een verschil kon maken. Niet alleen afgelopen 2 april, maar ook voor de komende periode. Met een geslaagde editie in Oost-Nederland kan het initiatief natuurlijk ook landelijk opgepakt worden. Of er volgend jaar weer zo’n dag wordt georganiseerd, is nog niet bekend, maar over een vervolg is de politie enthousiast.

Deel dit bericht: