Actieplan verkeersveiligheid Apeldoorn: snelheid omlaag

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240408 verkeer fietsers rob voss
Foto: Rob Voss

Om de verkeersveiligheid in Apeldoorn te verbeteren, heeft de gemeente Apeldoorn een actieplan opgesteld dat nu ter inzage ligt voor alle inwoners. Hoewel het aantal verkeersslachtoffers in Apeldoorn nog niet is gestegen, wil de gemeente proactief handelen om toekomstige ongevallen te voorkomen.

Wethouder Marco Wenzkowski benadrukt het belang van veiligheid in het verkeer en stelt dat aanpassingen aan wegen en snelheidsbeperkingen de veiligheid kunnen verbeteren. Verschillende factoren, zoals de groeiende bevolking, nieuwe vervoersmiddelen zoals e-bikes en het veranderende gedrag van weggebruikers, maken het noodzakelijk om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het actieplan omvat onder andere het verlagen van de snelheidslimieten op bepaalde hoofdwegen in Apeldoorn, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De totstandkoming van het actieplan is ingegeven door een analyse van verkeersveiligheidsrisico’s en input van de gemeenschap. Het zal op 18 april in de gemeenteraad worden besproken en ligt vanaf 13 april ter inzage. Naar verwachting zal het plan later dit jaar worden vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Deel dit bericht: