Nieuwe Cultuur- en erfgoednota ter inzage

Regionieuws

Regio | Door: Dieke Zeën |
air 20240409 cultuur nota jongen en meisje bij festival foto astrakan images
Foto : Astrakan-images

De nieuwe Cultuur- en Erfgoednota Apeldoorn 2025-2030 ligt tot en met 3 mei 2024 ter inzage. De nota presenteert het beleid van de gemeente Apeldoorn op het gebied van cultuur en erfgoed voor de komende 6 jaar.

Cultuur en erfgoed dragen bij aan de identiteit van Apeldoorn en aan dat, wat onze gemeente – groene en royale hoofdstad van de Veluwe – bijzonder maakt. Het cultuuraanbod en het erfgoed zijn een belangrijk onderdeel van de culturele, sociale en economische aantrekkelijkheid van Apeldoorn.  

Apeldoorn hecht veel waarde aan cultuur en erfgoed en wil zich daarin blijven ontwikkelen. Ook om goed aan te kunnen sluiten bij stedelijke en maatschappelijke veranderingen en de ontwikkelingen in het vakgebied. 

Belangrijke thema’s in de nieuwe nota zijn het versterken van de cultuur- en erfgoedinfrastructuur, talentontwikkeling en het gebruiken van de openbare (buiten)ruimte als podium voor culturele uitingen en erfgoeduitingen. 

Met deze nota zet de gemeente er stevig op in, om Cultuur en Erfgoed zowel in de stad als dorpen betekenisvol te laten zijn voor een breed en divers publiek. 

De gemeente verzamelt alle reacties in een inspraaknota. Het college van burgemeester en wethouders beslist op basis van deze inspraaknota of en hoe de Cultuur- en Erfgoednota wordt aangepast. Daarna wordt de nota aan de gemeenteraad aangeboden. 

Bekijk de concept Cultuur- en Erfgoednota Apeldoorn 2025-2030

Deel dit bericht: