Ondergrondse hoogspanningsverbinding De Maten een stap dichterbij

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 11 april 2024, 20:57
air 20240411 ondertekeing ondergronds hoogspanning)rob voss
Foto: Rob Voss

Woensdag 10 april hebben de gemeente Apeldoorn en TenneT de vaststelling van de ondergrondse route van de hoogspanningsverbinding in De Maten ondertekend. Dit werd gedaan aan de voet van een van de hoogspanningsmasten die zal verdwijnen.

Wethouder Marco Wenzkowski, bewoners en bedrijven uit de omgeving waren aanwezig bij de ondertekening van dit beslissende moment. Met deze ondertekening komt de uitvoering van het project een stap dichterbij. In maart heeft de gemeenteraad het benodigde budget voor de volgende en laatste fase van het project goedgekeurd. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in het langlopende proces, waarbij de gemeente samenwerkt met TenneT, de landelijke netbeheerder van het hoogspanningsnet.

De laatste fase van het project zal naar verwachting meer dan drie jaar in beslag nemen. Dit omvat onder andere het gedetailleerde ontwerp, procedures voor het omgevingsplan, selectie van aannemers, participatie van belanghebbenden en uiteindelijk de aanleg van het ondergrondse kabeltracé en het verwijderen van de oude lijn en hoogspanningsmasten.

air 20240411 ondertekening ondergronds hoogspanning 01 rob voss
Foto: Stijn Barendse

Deel dit bericht: