Volleybalvereniging Alterno ontvangt Koninklijke Erepenning

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
screenshot
Foto: Gemeente Apeldoorn

Op zaterdag 13 april ontving Volleybalvereniging Alterno een Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Ton Heerts. Dit eerbetoon vond plaats tijdens een feestavond ter ere van het 50-jarig bestaan van Alterno.

Sinds de oprichting in 1973 heeft Alterno zich ontwikkeld tot de grootste volleybalvereniging van Apeldoorn en een van de grootste in Nederland. Het is een vereniging waar sociale contacten en sport hand in hand gaan, met het ‘groene hart’ van de leden als kenmerk.

Alterno heeft vele kampioenschappen behaald op regionaal niveau, zowel bij de jeugd als bij de heren en dames. In 2013 werd Dames 1 zelfs landskampioen. De jeugdopleiding van Alterno is vier keer verkozen tot beste jeugdopleiding van Nederland. De vereniging blijft zich professionaliseren en blijft een belangrijke naam in de volleybalwereld.

De Koninklijke Erepenning, een bijzondere onderscheiding die alleen door de Koning kan worden toegekend, symboliseert het respect en de waardering van het staatshoofd voor de buitengewone verdiensten van een (sport)vereniging, stichting of instelling.

screenshot
Screenshot

Deel dit bericht: