Nederlands kampioenschap pétanque in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240415 nederlands kampioenschap pétanque jbv 't zwijntje
Foto: JBV 't Zwijntje

In april vindt het NK pétanque plaats in Apeldoorn. JBV ‘t Zwijntje verwelkomt de beste spelers van Nederland op haar jeu de boules accommodatie voor een sportief evenement. Hoewel gezelligheid doorgaans de boventoon voert op de banen aan de Schoonbroeksweg, zal dat weekend het niveau van de wedstrijden hoog zijn.

Meer dan honderd duo’s strijden tijdens het NK om de nationale titels, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Hoewel pétanque traditioneel een Franse sport is, hebben Nederlandse spelers de laatste jaren ook medailles veroverd op het Europese podium. Enkele spelers van ‘t Zwijntje zullen meedingen naar de ereplaatsen, gezien hun eerdere succes.

De accommodatie van ‘t Zwijntje is dit weekend vrij toegankelijk voor kijkers en supporters. Hoewel pétanque meestal in de open lucht wordt gespeeld, zal tijdens het NK ook gebruik worden gemaakt van de hal. Wethouder Peter Messerschmidt zal het kampioenschap openen door de eerste stalen bal te werpen. Het NK pétanque is op 20 en 21 april 2024 en het publiek is van harte welkom op beide dagen vanaf 10 uur.

Deel dit bericht: