Jongerenraad van Apeldoorn zoekt nieuwe leden

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240419 jongerenraad 10 puntenplan rob voss
Overhandiging 10 puntenplan aan wethouder Anja Prins
Foto: Rob Voss

De jongerenraad van Apeldoorn biedt jongeren een platform om hun stem te laten horen over belangrijke gemeentelijke onderwerpen, variërend van veiligheid bij het uitgaan tot de energietransitie en inclusie.

Met meer dan 50 leden is de jongerenraad van Apeldoorn de grootste van Nederland. De laagdrempelige opzet maakt het mogelijk voor jongeren om vrijblijvend deel te nemen en hun mening te geven. De jongerenraad, opgericht in maart 2021, bestaat uit jongeren tussen de 15 en 22 jaar oud. Ze komen samen om te discussiëren over lokale onderwerpen en gaan in gesprek met beleidsmedewerkers en bestuurders van de gemeente.

Een van de initiatieven van de jongerenraad is het 10 puntenplan, waarmee ze eens per twee jaar de gemeentebestuurders informeren over hun prioriteiten. Op 17 april heeft wethouder Anja Prins het 10 puntenplan in ontvangst genomen en toegezegd het serieus te zullen nemen in haar gesprekken. De jongerenraad zoekt nieuwe Apeldoornse jongeren om mee te doen. Aanmelden hiervoor kan nog tot 2 mei van dit jaar. Dit kan door een e-mail te sturen naar jongerenraad@apeldoorn.nl

Deel dit bericht: