Bloemenpracht bij tentoonstelling “Bloom” op Paleis Het Loo

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Bloemenpracht bij tentoonstelling "Bloom" op Paleis Het Loo
Foto: Paleis Het Loo

De tentoonstelling “Bloom” neemt je mee op een reis door de tijd, waarbij de aantrekkingskracht van bloemen in al hun facetten wordt belicht. De inspiratie voor “Bloom” komt deels van Prinses Mary II, een liefhebber van bloemen uit de 17e eeuw, die dit belangrijke exportproduct populair maakte.

De tentoonstelling toont 17e-eeuwse bloemstillevens naast eigentijdse interpretaties, groen vakmanschap en de herkomst van bloemen, allemaal met een focus op Mary’s passie voor bloemen. Werken van verschillende kunstenaars zoals Bas Meeuws, Mirjam Verschoor, Hanneke Frankema, en Claes Iversen worden tentoongesteld.

Frankema creëert bijvoorbeeld een bloemkunstwerk met gedroogde bloemen van Paleis Het Loo, terwijl Verschoor’s werk een statement maakt over duurzaamheid door straatafval te integreren in haar bloemstillevens. Ook modeontwerper Claes Iversen levert een bijdrage met couturestukken geïnspireerd op oude technieken zoals borduren, waarbij hij zijn eigen twist geeft aan traditionele ambachten. De tentoonstelling ‘Bloom’ is sinds 20 april te bewonderen in Paleis Het Loo.

screenshot
screenshot

Deel dit bericht: