Gemeente Apeldoorn kondigt bouw nieuw zwembad aan

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 26 april 2024, 12:15
air 20240425 zwembad vlijtseweg wind design & build
Foto: Wind Design & Build

De overeenkomst voor het bouwen van een nieuw zwembad in Apeldoorn is door de gemeente Apeldoorn en de ontwerpers/bouwers getekend. Het te bouwen zwembad aan de Vlijtseweg dient ter vervanging van het verouderde zwembad De Sprenkelaar dat al 50 jaar oud is.

Na een half jaar durende aanbestedingsprocedure is de gemeente een samenwerking aangegaan met Wind Design & Build en architectenbureau VenhoevenCS om het ontwerp verder uit te werken en het zwembad te bouwen. VenhoevenCS, bekend van onder andere het Olympisch zwembad in Parijs, heeft samen met Wind Design & Build een passende aanbieding ingediend die aansluit bij de wensen van de gemeente.

Uit vier geldige en kwalitatieve inschrijvingen is Wind Design & Build als beste beoordeeld op basis van ontwerp & functionaliteit, stedenbouw en architectuur, en duurzaamheid & kwaliteit. Het ontwerp van het nieuwe zwembad is zorgvuldig uitgedacht en past bij het groene en royale karakter van Apeldoorn. Er is speciale aandacht besteed aan toegankelijkheid voor minder valide bezoekers, en er is een extra glijbaan toegevoegd om de recreatieve zone te verbeteren. Het gebouw is ontworpen met veel natuurlijk licht en duurzaamheid in gedachten, met gebruik van hout en minimalisatie van energie-, warmte- en waterverbruik.

air 20240425 ondertekening zwembad vlijyseweg 01 gemeente apeldoorn
air 20240425 zwembad vlijtseweg 04 wind design build
air 20240425 zwembad vlijtseweg 02wind design build
air 20240425 zwembad vlijtseweg 03 wind design build

Deel dit bericht: