Ambulancedienst Apeldoorn bezoekt expo: Innovatie voor veiligheid

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20230113 ambulance politie.nl
Foto: Politie.nl

Donderdag bezocht een groot aantal professionals, waaronder de Ambulancedienst Apeldoorn, de expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing. In onze snel veranderende wereld stapelen risico’s en gevaren zich op, variërend van polarisatie en extremisme tot industriële calamiteiten en nieuwe technologische uitdagingen zoals de energie- en grondstoffentransitie.

Zelfs rampen als gevolg van extreem weer worden steeds reëler. In de veiligheidsbranche is er vaak nog een te gesegmenteerde aanpak per discipline, maar het wordt steeds duidelijker dat een gezamenlijke aanpak van deze grote dreigingen noodzakelijk is. De Expo biedt een platform waar beleidsmakers, ontwikkelaars en hulpverleners uit alle disciplines samenkomen om na te denken over oplossingen en de nieuwste ontwikkelingen te bespreken die de veiligheid in Nederland kunnen verbeteren.

Deze expo is van cruciaal belang gezien de complexiteit van de hedendaagse dreigingen. Door samen te werken en gebruik te maken van de nieuwste technologieën en inzichten, kunnen professionals effectiever reageren op crises en rampen, waardoor de veiligheid van onze samenleving zo wordt verbeterd.

Deel dit bericht: