Informatieve wandeling over het Apeldoornsche Bosch

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240430 apeldoornsche bosch joods museum
Foto: Joods Museum

Het Apeldoornse Gidsen Collectief nodigt wandelliefhebbers uit om deel te nemen aan hun gevarieerde wandelingen door de omgeving van Apeldoorn. Aanstaande zaterdag organiseert het collectief een speciale wandeling genaamd “Apeldoornsche Bosch”, waarin wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

De wandeling is op 4 mei om 14.00 uur en start vanaf brasserie De Zon op het terrein van Groot Schuylenburg, ingang Groene Voorwaarts. Leer meer over de tragische geschiedenis van het Apeldoornsche Bosch op de website: apeldoornschebosch.nl.

Daarnaast worden op woensdag, zaterdag en zondag reguliere wandelingen gehouden in het park rondom het jachtslot Het Oude Loo wat alleen geopend is in de maanden april en mei. De wandelingen beginnen om 14.00 uur bij de ingang van het Paleispark op de parkeerplaats van Museum Het Loo.

Op zondagmiddag biedt het collectief ook de wekelijkse Centrumwandeling aan, die om 14.00 uur begint op de hoek van Deventerstraat en Hoofdstraat bij de juwelier. Tijdens deze wandeling maken deelnemers kennis met de historie van de Apeldoornse binnenstad.

De kosten bedragen €5 per persoon, met een speciaal tarief van €2 voor kinderen van 6-12 jaar. Voor de Paleisparkwandeling geldt een tarief van €7 per persoon, en €4 voor kinderen, vanwege de entreeprijs van het Paleispark. Meer details zijn te vinden op de website: www.apeldoornsgidsencollectief.nl.

Deel dit bericht: