Apeldoorns Zwerfafval Mini-Museum krijgt landelijke bekendheid

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 2 mei 2024, 14:03
air 20240502 zwerfafval mini museum apeldoorn rein
Foto: Apeldoorn Rein

Het Zwerfafval Mini-Museum in Apeldoorn staat in de schijnwerpers. Marjon, initiatiefnemer heeft zelfs de aandacht getrokken van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KNWB), de grootste wandelorganisatie van Nederland.

In een kort en dynamisch filmpje, gepresenteerd tijdens een wandeling , deelt Marjon haar verhaal met Lana Witte-de Wit, bekend als de Wandelvlogger, in het programma Wandelaar des Vaderlands. Het Zwerfafval Mini-Museum is aan de Zonnewende in de wijk Osseveld. Dit project is gestart door ZAPper Marjon, omdat ze tijdens de coronacrisis begon met zwerfafval opruimen in haar buurt en de behoefte voelde om meer bewustzijn te creëren rondom afvalproblematiek.

Het Zwerfafval Mini-Museum werkt met wisselende thema’s, waarbij extra informatie wordt geboden. Op dit moment staat de tentoonstelling in het teken van blikjes. Bezoekers kunnen interessante data ontdekken en krijgen bijvoorbeeld uitleg over statiegeld en waarom het cruciaal is om blikjes niet te beschadigen om ze succesvol in te leveren.

screenshot
Zwerfafval Mini Museum

Deel dit bericht: