Gelre organiseert informatieavond over schildklieraandoeningen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Gelre organiseert informatieavond over schildklieraandoeningen
Team schildklieraandoeningen
Foto: Medische Fotografie Gelre

In het kader van de Week van de Schildklier organiseert Gelre ziekenhuizen een informatieavond in de reeks ‘Vertel me Gelre’ over de behandeling van schildklieraandoeningen. De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van Gelre Apeldoorn.

Een schildklier is een vlindervormig orgaan in de hals dat schildklierhormoon aanmaakt, wat een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling en invloed heeft op verschillende organen en weefsels.

Tijdens de avond wordt specifiek ingegaan op de diagnostiek en behandeling van schildklierknobbels. Verschillende specialisten, waaronder internist-endocrinoloog Esther Derksen, radioloog Susan Meijer, chirurg Willem Lastdrager en nucleair geneeskundige Marc Zuijdwijk, delen vanuit hun expertise informatie over de behandeling.

De avond wordt afgesloten met een vertegenwoordiger van de Schildklier Organisatie Nederland (SON), die informatie geeft over de ondersteuning voor mensen met een schildklieraandoening (deze informatietafel is ook op woensdagmiddag 22 mei te bezoeken in de centrale hal van Gelre Zutphen) De avond vindt plaats op 23 mei en aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier.

Deel dit bericht: