Provincie Gelderland schrikt wolf af met paintballgeweer

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240307 wolf mt
Foto: MT

Gelderland neemt een ongewone stap om haar inwoners te beschermen. Een tijdelijke maatregel staat het gebruik van paintballgeweren toe om een wolf af te weren die niet langer bang is voor mensen. Dit besluit maakt deel uit van een breder plan om de wolf op afstand te houden.

Getrainde professionals zullen optreden als de wolf te dichtbij komt, door verfkogels af te vuren om het dier af te schrikken. Met een toename van wolfwaarnemingen, benadrukt Gelderland het belang van veiligheidsrichtlijnen. Burgers worden aangemoedigd om kalm te blijven en de wolf niet te benaderen bij een ontmoeting. In noodgevallen moeten ze onmiddellijk de autoriteiten bellen. De tijdelijke vergunning voor het paintballgeweer is 18 maanden geldig.

Hoewel sommigen de strategie steunen, bekritiseren natuurbeschermingsorganisaties het gebruik van paintballgeweren. Ze suggereren alternatieve methoden zoals verdoving en verplaatsing van de wolf. De situatie in Gelderland wordt nauwlettend gevolgd vanwege de controverse rond deze aanpak.

Deel dit bericht: