De BetCity Eredivisie Beach goed van start in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
betcity eredivisie beach apeldoornconny kurth 2
Foto: Conny Kurth

Het beachvolleybalseizoen begon niet alleen met prachtig weer, maar ook met spannende wedstrijden op topniveau. Als onderdeel van het Zeepkistenfestival was er bovendien veel te beleven voor jong en oud.

Teams kregen geen rustige start, want er stond meteen veel op het spel. Het was een strijd vanaf het begin, want het dames- en herenteam dat in zowel Apeldoorn als Heerlen de meeste punten verzamelt, vertegenwoordigt Nederland later deze zomer op het EK. Dit resulteerde in een sterk deelnemersveld met boeiende ontmoetingen.

Wies Bekhuis en Brecht Piersma toonden dominantie in Apeldoorn. Zonder setverlies bereikten ze overtuigend de halve finale. Daar stonden ze voor een echte uitdaging tegen trainingspartners Desy Poiesz en Mila Konink. In een spannende drie-setter trok Piersma/Bekhuis aan het langste eind: 17-15. In de finale ontmoetten ze Emi van Driel en Kirsten Bröring, waarbij Piersma/Bekhuis met 21-13 en 21-16 de overwinning claimden. Poiesz/Konink herstelden zich en pakten brons in de kleine finale.

Bij de mannen verrasten Tom Sonneville en Bram van der Wel, beiden 16 jaar oud. Ondanks hun jonge leeftijd bereikten ze met ruime cijfers de halve finale. Na een verlies in de halve finale herpakten ze zich in de strijd om brons en behaalden ze een sensationele overwinning. De finale tussen Penninga/Heemskerk en Boehlé/Sengers eindigde in een klinkende 2-0 overwinning voor Penninga/Heemskerk, waarmee ze een belangrijke stap zetten richting het EK-ticket.

Deel dit bericht: