Apeldoorn maakt peuteropvang toegankelijker

Regionieuws

Regio | Door: Dieke Zeën |
air 20240515 kleuterklas foto image source
Foto : Images-source

De gemeente Apeldoorn introduceert een nieuwe subsidieregeling voor peuteropvang. Men hoopt dat hierdoor meer kinderen een betere start op de basisschool kunnen maken.

Deze regeling is bedoeld voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Volgens wethouder jeugd Henk van den Berge, blijkt uit de praktijk dat peuters die naar de opvang gaan, beter voorbereid zijn op de basisschool en het daardoor beter op school doen. Met deze regeling kunnen meer ouders hun kind naar de peuteropvang sturen. 

Verder wijst onderzoek uit dat kinderen die de peuteropvang hebben bezocht, later minder vaak een beroep doen op jeugdzorg of andere sociale voorzieningen. “Het is duidelijk dat een goede start niet alleen voordelen biedt voor het kind zelf. Het helpt ook om de druk op onze jeugdzorg te verlagen. Kinderen hebben hun hele leven voordeel van een sterke start. Daar zetten we ons als gemeente graag voor in”, Aldus de wethouder. Kinderopvangorganisaties kunnen namens deze ouders de subsidie aanvragen. 

Deel dit bericht: