Ernstig ongeluk Kanaal Zuid bij Loenen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 8 februari 2022, 11:26
Foto: Luciano de Graaf/LDGFotografie

Bij een aanrijding op Kanaal Zuid tussen Apeldoorn en Eerbeek ter hoogte van Loenen is vrijdagmiddag een vrouw zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, een vrouw, is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis per ambulance. 

Het ongeval gebeurde rond 14:15u. Hulpdiensten rukten massaal uit. Naast vijf brandweerwagens en drie ambulances kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Deze landde op een naastgelegen weiland. 

Bij aankomst van de hulpdiensten troffen zij twee zwaar beschadigde personenauto’s aan. Het lijkt erop dat de bestuurder van de Peugeot tegen de boom is aangebotst waarna deze op de andere weg helft met een andere personenauto in botsing kwam. De inzittende (bijrijder) van de Peugeot raakte zwaargewond en moest door de brandweer worden bevrijd uit zijn benarde positie. 

De inzittende(n) van de andere auto raakte bij het ongeluk niet gewond. Zij zijn ter plaatse onderzocht en behandeld door het ambulancepersoneel. 

De weg tussen Apeldoorn en Loenen was volledig afgesloten. Beide voertuigen zijn na onderzoek afgesleept. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.

Deel dit bericht: