Bewoners voorop: beschermd wonen wordt verbeterd

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 24 mei 2024, 12:37
air 20240524 beschermd wonen riwis
De ondertekening met wethouder Anja prins
Foto: Riwis

In de regio Oost-Veluwe zijn er tien zorgorganisaties geselecteerd voor het aanbieden van Beschermd Wonen en Beschermd Thuis na een intensief proces. Riwis zorg en welzijn kwam als beste uit het selectieproces. Dat betekent dat Riwis ook de komende jaren Beschermd Wonen en Beschermd Thuis blijft aanbieden in deze regio.  

De komende jaren wordt in deze regio gewerkt aan de beweging van ‘Beschermd Wonen naar Beschermd Thuis’.  Dat houdt in dat mensen vaker zelfstandig gaan wonen in de wijk en daar woonbegeleiding krijgen, in plaats van dat ze bij een instelling gaan wonen. Om deze beweging mogelijk te maken wil de regio met minder zorgaanbieders werken, zodat de samenwerking tussen deze partners en de gemeenten beter kan worden vormgegeven. 

De gemeente vindt het belangrijk om met zorgpartners te werken die helpen om dit initiatief voort te zetten. Wethouder Anja Prins, die de ondertekening namens de regiogemeenten voor haar rekening nam, is blij met de uitkomsten van het traject en kijkt uit naar de samenwerking.  

Deel dit bericht: