Energiecoöperatie deA groeit en ondersteunt inwoners

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 28 mei 2024, 12:02
air 20240315 dea energiecooperatie
Foto: DeA

De Apeldoornse ledenorganisatie deA blijft groeien en ondersteunt bewoners bij het besparen van energie. Met meer dan 1000 leden en vele activiteiten maakt deA een verschil in de gemeenschap.

In 2023 overschreed deA al de mijlpaal van 1000 leden, en de groei zet door in 2024. Met een team van 27 betaalde medewerkers en 53 vrijwilligers helpt deA Apeldoorners energie te besparen en biedt ondersteuning aan diegenen die moeite hebben met hun energierekening. In opdracht van de gemeente werden 1700 huurders geholpen met energiebesparende maatregelen en kregen velen hulp met het vervangen van energieverslindende apparaten.

DeA is ook actief buiten Apeldoorn. In Brummen, Voorst en Epe organiseerden ze isolatieacties en informatieavonden over warmtepompen. Ook eigenaren van woningen in Apeldoorn kregen advies over verduurzaming. 560 woningeigenaren ontvingen gratis advies van energiecoaches, en in sommige gevallen kregen bewoners met een laag inkomen subsidies voor isolatiemaatregelen.

DeA organiseerde diverse activiteiten, zoals cv-workshops en infraroodpanelenavonden, met de deelname van ruim 800 bewoners. Ze werkten samen met buurtbewoners in vijf buurten om verduurzaming te versnellen. De organisatie blijft zich in 2024 inzetten om Apeldoorners te ondersteunen en te inspireren bij hun verduurzamingsplannen.

Deel dit bericht: