Mei Plogrun Apeldoorn maakt omgeving Berg & Bos weer schoon

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air_20240528_mei-plogrun_zero-waste-apeldoorn.jpg
Foto: ZeroWaste Apeldoorn

Afgelopen weekend vond de Mei Plogrun in Apeldoorn plaats. Met 11 enthousiaste deelnemers werd in de prachtige omgeving van Orden, Park Berg & Bos en de Julianatoren zwerfafval opgeruimd onder ideale weersomstandigheden.

De groep werd verdeeld in drie teams: twee plogging teams en één team dat plandelde. Het ene plogging team koos voor een korte route, terwijl het andere team voor een langere route ging. Beide routes voerden door het mooie bosgebied net buiten de bebouwde kom van Apeldoorn. Het plandelen, oftewel wandelend zwerfafval opruimen, werd gedaan door een derde team in de buurt van Orden.

Naast het gebruikelijke afval vonden ze ook ongebruikelijk afval afkomstig van het pretpark Julianatoren. Ondanks het schattige uiterlijk van deze voorwerpen, met het gezichtje van muis Jul, horen ze natuurlijk niet thuis in de natuur. De grote opbrengst van de dag toonde aan dat zelfs kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken. De volgende plogrun staat gepland op zondag 9 juni in De Maten, van 10:00 tot 12:00 uur. en meer informatie hierover vindt je op de website van ZeroWaste Apeldoorn.

screenshot

Deel dit bericht: