Sneeuwpret in Apeldoorn een jaar geleden.

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 8 februari 2022, 11:17
Foto: Serge Poppelaars

Op deze dag, een jaar geleden werden we bij het ontwaken aangenaam verrast met een dik pak sneeuw. Tot aan de avond daarvoor bleef het spannend hoeveel sneeuw er eigenlijk ging vallen.

Sneeuwstorm “Darcy” trok over het land en het KNMI riep code rood uit. Die avond leek er nog niets aan de hand maar de meteorologen wreven al in hun handen vanwege dit naderende weerfenomeen. In de avond van 6 februari begon het zachtjes te sneeuwen en een dun laagje bedekte het landschap. De volgende ochtend 7 februari werd duidelijk dat het die nacht goed door gesneeuwd had en kon voor iedereen de sneeuwpret beginnen. Dat leverde een mooie zondag op al moest men wel voor die sneeuwpret een sneeuwjacht van windkracht 6 trotseren. Een goed excuus voor een warme kop chocolademelk met slagroom om achteraf op te warmen. Voor veel mensen maakte die weersomstandigheden niet uit omdat dit gezien werd als een extra uitje en vermaak vanwege de coronamaatregelen zoals ze op dat moment van kracht waren.

Na het weekend ging de wind liggen en konden we nog een week van de sneeuw genieten ondanks ook alle overlast wat dit met zich meebracht. Maar voor vele is het toch de herinnering aan het verzetje waar we toen allemaal aan toe waren.

Deel dit bericht: