Onthulling beeld Henk Visch in Sprengenpark Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240530 henk visch wilheminaring sushilla kouwen
Foto: Sushilla Kouwen

Op zondag 2 juni 2024 onthult Peter Messerschmidt, wethouder Cultuur in Apeldoorn, het beeld De Badmeester van Henk Visch in het Sprengenpark in Apeldoorn. Na de onthulling wordt een gedicht van Toon Tellegen voorgedragen, dat hij speciaal voor Henk Visch selecteerde.

Henk Visch ontving in 2023 de Wilhelminaring, de tweejaarlijkse oeuvreprijs voor beeldhouwers ouder dan vijftig jaar. Onderdeel van deze prijs is een opdracht van de gemeente Apeldoorn om een beeld te maken voor het Sprengenpark en een tentoonstelling in CODA Museum Apeldoorn. De Badmeester, een bronzen beeld van meer dan drie meter hoog, is een bestaand werk uit 2015 dat eerder de titel De Architect droeg.

Visch laat zich inspireren door de locatie en de omstandigheden waarin zijn beelden geplaatst worden, wat soms leidt tot een nieuwe titel. Het Sprengenpark, met zijn stroompje water dat ooit uitkwam in het voormalige badhuis van Het Loo, inspireerde Visch om het beeld De Badmeester te noemen en op een unieke manier te plaatsen. De tentoonstelling Dance in the Court of Justice, met de beelden van Henk Visch, is nog tot en met 23 juni 2024 te bezichtigen in CODA Museum Apeldoorn.

Deel dit bericht: