Volvo-dealer Nieuwenhuijse schenkt hybride auto Aventus

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 31 mei 2024, 10:42
air 20230524 aventus logo
Foto: Aventus

Volvo-dealer Nieuwenhuijse heeft een Volvo XC90 T8 Plug-in hybrid auto gedoneerd aan Aventus in Apeldoorn. Het hybride systeem biedt extra opties die niet beschikbaar zijn in een benzine- of volledig elektrische auto, wat unieke onderwijskansen biedt.

Christiaan Krouwel van Volvo Car Nederland benadrukt dat werken met hybride voertuigen essentieel is voor studenten om hen voor te bereiden op een duurzamere toekomst. Richard van den Bosch, docent bij Aventus, voegt toe dat de auto studenten de kans biedt om met zowel verbrandings- als elektromotorentechniek te werken, wat hen voorbereidt op hun loopbaan in de auto-industrie.

Nadat er een docententraining heeft plaatsgevonden over de auto, is de volgende stap het voertuig prepareren voor de lessen met specifieke opdrachten. De moderne auto – die een verleden heeft als testmodel in het buitenland – staat inmiddels in het praktijklokaal van automotive, waar hij al veel nieuwsgierige en enthousiaste reacties van studenten en docenten heeft opgeroepen.

Deel dit bericht: