Apeldoorn is ‘Politiek Actief’

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
air 20240605 cursuspolitiekactief 2
Foto: Donya Tijdink

De cursus ‘Politiek Actief’ die twee keer per jaar gegeven wordt in het gemeentehuis van Apeldoorn, is dinsdag 4 juni van start gegaan. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die enige interesse heeft in-  of tenminste een voorliefde heeft voor de landelijke- en lokale manier van besturen. In vier avonden maakt men kennis met de belangrijkste facetten van ons regeringssysteem.

De Gemeente Apeldoorn geeft een aantal van haar inwoners op deze manier de kans om meer inzicht te krijgen in de politiek, een stukje geschiedenis hiervan en hoe zich die heeft ontwikkeld tot  het huidige besturingssysteem. De cursus wordt gegeven in samenwerking met ProDemos (‘Huis voor democratie en rechtsstaat’).

Na een introductie van wethouder Anja Prins, begon de redelijk grote groep cursisten enthousiast met het onderdeel staatsinrichting. Door onder andere de interactieve werkwijze, bleven zowel cursisten als docenten van het begin tot het einde van de avond geboeid en er bleek zelfs tijd tekort te zijn. Cursusleider Reinier Mulder (ProDemos) en Marit Stam (Raadsgriffier van Apeldoorn) die deze eerste cursusavond ‘Politiek Actief’ succesvol leidden, gaven naderhand een interview voor Samen 1 radio; Donya Tijdink sprak met hen.

air 20240605 cursuspolitiekactief 2
Foto: Donya Tijdink
air 20240605 cursuspolitiekactief6
Foto: Donya Tijdink
air 20240605 cursuspolitiekactief5
Foto: Donya Tijdink
air 20240605 cursuspolitiekactief 4
Foto: Donya Tijdink

Deel dit bericht: