Culturele Pleinmarkt Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 7 juni 2024, 22:46
air 20240607 culturele pleinmarkt 1
Foto: Culturele Pleinmarkt.nl

De Culturele Pleinmarkt in- en rondom Theater Orpheus is al sinds jaar en dag een begrip in Apeldoorn. Op zaterdag 8 juni van 10.00 -17.00 uur vindt de 53e editie plaats van dit doorgaans drukbezochte lokale evenement. Kunst en cultuur in de breedste zin van het woord is zowel binnen als buiten te zien, horen en te beleven voor iedere doelgroep en alle leeftijden. In de jaarlijkse Themabijeenkomst staan Inclusie en Diversiteit centraal.

Kramen van onder andere kunstenaars, interactieve activiteiten en een breed aanbod van livemuziek, dans en theater voor- en door alle leeftijden maken deel uit van het culturele aanbod. Stadsdichter Peter Jan de Wilde draagt een gedicht voor dat hij speciaal voor deze gelegenheid geschreven heeft.

Een jaarlijks onderdeel van de Culturele Pleinmarkt is een themabijeenkomst. Deze is net als de rest van de Markt ook vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Het thema van dit jaar is Inclusie en Diversiteit: iedereen moet ‘gewoon’ kunnen meedoen. Maar wat voor de één gewoon is, is voor de ander  een stuk minder gewoon. De bedoeling is om met elkaar in gesprek te gaan en daardoor bewustwording te creëren waardoor wellicht duidelijker wordt op welke vlakken hier nog winst te behalen valt.

Het wekelijkse live-radioprogramma van Samen 1 ‘Onder de Luifel’ (iedere zaterdag van 12.00-13.00 uur vanaf het Marktplein in Apeldoorn) wordt eenmalig vanaf het terrein van Theater Orpheus uitgezonden vanwege de Culturele Pleinmarkt. René Minnema (vanuit de studio) en Donya Tijdink (op het terrein van Theater Orpheus) geven een impressie van de Pleinmarkt.

Informatie: (Stichting) Culturele Pleinmarkt.nl

air 20240607 culturele pleinmarkt 1
Foto: Culturele Pleinmarkt.nl
air 20240607 culturele pleinmarkt 2
Foto: Culturele Pleinmarkt.nl
air 20240607 culturele pleinmarkt 3
Foto: Christiaan Gijtenbeek
air 20240607 culturele pleinmarkt 4
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Deel dit bericht: