Mirjam Bikker (CU) bezoekt jongeren vrijwilligersnetwerk

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 13 juni 2024, 11:07
air 20240613 mirjam bikker 01 skill ability
Foto: Daniëlla van Lienden

Mirjam Bikker, partijleider en fractievoorzitter van de ChristenUnie, heeft een bezoek gebracht aan het jongeren vrijwilligersnetwerk Skill Ability in Apeldoorn. Het bezoek benadrukte het belang van jongerenvrijwilligerswerk en de mogelijke afschaffing van Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Tijdens het bezoek ging Bikker in gesprek met jonge vrijwilligers en vertegenwoordigers van Skill Ability. Ze bespraken cruciale thema’s zoals de motivatie van jongeren voor vrijwilligerswerk, het belang van begeleiding en de impact die deze jongeren maken. Het voornemen van het nieuwe kabinet om MDT af te schaffen baart zorgen bij zowel het MDT-netwerk als maatschappelijke organisaties.

Jongeren zelf hebben ook zorgen over de mogelijke afschaffing van MDT, aangezien dit programma een belangrijke rol speelt in hun betrokkenheid bij de samenleving en persoonlijke ontwikkeling. De gesprekken benadrukten de meerwaarde van jongerenvrijwilligerswerk en de negatieve gevolgen die de afschaffing van MDT zou kunnen hebben.

air 20240613 mirjam bikker skill ability

Deel dit bericht: