Lidia van Bon ontvangt Koninklijke onderscheiding

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw L.E. (Lidia) van Bon-Rosenbrand (53) uit Beekbergen heeft op 14 juni 2024 een koninklijke onderscheiding gekregen. De uitreiking werd verricht door de burgemeester van Amersfoort, de heer L. Bolsius. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van Bon is zeer nauw verbonden met de zwemsport. Bekend in zowel binnen- als buitenland, heeft zij niet alleen indrukwekkende prestaties in de masters-sport geleverd maar ook aanzienlijke bijdragen geleverd aan deze doelgroep. Haar opname in 2008 in de Hall of Fame van de Nederlandse masters benadrukt haar impact.

Haar late start in de zwemcarrière heeft haar niet weerhouden om zich volledig in te zetten voor de zwemclub ZPC Amersfoort, waar zij in 2000 samen met een andere trainer de Olympische voorbereiding van enkele sporters op zich nam. Vanaf 2001 vervult mevrouw Van Bon een belangrijke rol als algemeen lid van de TgMZ (taakgroep Masters) van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Haar inzet voor masters-zwemmen in Nederland is veelzijdig en diepgaand. Ze geeft centrale masters-trainingen bij haar eigen club en ontwikkelde als leercoach KNZB een speciale opleiding voor trainers die zich richten op Masters-training. Na 25 jaar trouwe dienst legt mevrouw Van Bon haar bestuurs- en andere taken neer.

Deel dit bericht: