Archeologiedagen in Apeldoorn belichten historie van Zevenhuizen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 14 juni 2024, 17:21
20240614 ahveluwe janneke zuyderwyk
Foto: Janneke Zuyderwyk

Tijdens de Nationale Archeologiedagen zet Apeldoorn de schijnwerpers op Zevenhuizen. Op vrijdag 14 juni om 20:00u. bij De Ontmoeting aan de Bloemheuvellaan 1 delen Janneke Zuyderwyk en Masja Parlevliet van de afdeling Cultuur en Erfgoed van de gemeente Apeldoorn in een lezing wat er al is ontdekt en wat mogelijk nog verborgen ligt in de bodem. Van vroege jagers-verzamelaars tot de middeleeuwse nederzettingen Anklaar, Sprenkelaar en Schoonbroek.

Op zondag 16 juni, tussen 12 en 17 uur, vormt Winkelcentrum Anklaar het decor voor de Archeohotspot Veluwe. Hier staan gemeentelijke archeologen en de Archeologische werkgroep klaar om bezoekers te informeren over de rijke archeologische geschiedenis van Zevenhuizen. Waar komt de naam Anklaar vandaan en wat vertellen de opgravingen over Sprenkelaar en het middeleeuwse gebouw Schoonbroek?

Naast informatieve sessies kunnen bezoekers ook actief deelnemen zoals zelf vondsten van Schoonbroek bekijken en puzzelen met aardewerkfragmenten. Daarnaast kunnen geïnteresseerden het laatste archeologisch jaaroverzicht van Apeldoorn bemachtigen en gebruikmaken van het bodemvondstenspreekuur, waar specialisten beschikbaar zijn voor het bekijken van eigen vondsten.

Deel dit bericht: