Regenboogzebrapad in Apeldoorn officieel geopend

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 18 juni 2024, 12:24
air 20240617 openingregenboogzebrapad 1
Foto: Donya Tijdink

Als Regenbooggemeente heeft Apeldoorn nu ook een regenboogzebrapad. Het staat symbool voor gelijkwaardigheid; (wederzijdse) acceptatie, tolerantie en respect van- en voor ieder individu in iedere hoedanigheid. De officiële opening werd maandag 17 juni jl. gedaan door Sunita Biharie (wethouder Inclusie) en Marco Wenzkowski (wethouder Vastgoed).

Paul Brommet van (Stichting) Pride055 knipte maandag 17 juni jl. enthousiast het regenbooglint door nadat wethouders Sunita Biharie en Marco Wenzkowski  het nieuwe regenboogzebrapad aan de Stationsstraat in de Apeldoornse binnenstad officieel openden: Hiermee kwam dit nieuwe zebrapad in Regenbooggemeente Apeldoorn goed uit de verf. Samen 1 TV maakte hiervan een verslag.

Ondanks het feit dat er veel meer aandacht is voor een inclusievere samenleving waarin gelijkwaardigheid, vrijheid, tolerantie en saamhorigheid permanent centraal zouden moeten staan als vanzelfsprekendheid, is er nog behoorlijk wat te doen op dit gebied. De Gemeente Apeldoorn vindt het belangrijk om dit regelmatig te blijven benadrukken zodat men zich hier bewust van wordt en/of blijft door hierover het gesprek met elkaar aan te (blijven) gaan.

Het regenboogzebrapad aan de Stationsstraat staat symbool voor wederzijdse acceptatie en tolerantie. Het is gelegd als een soort ‘constante reminder’ om mensen onder andere aan te sporen de dialoog over gelijkwaardigheid als mensenrecht met elkaar aan te blijven gaan. “Symbolen zijn belangrijk als je er daarna iets mee doet. Ga vooral het gesprek met elkaar aan. Daarom willen wij als College iedereen oproepen om dat gesprek ook echt met elkaar aan te gaan en te verspreiden dat iedereen gewoon zichzelf mag zijn, want wij kunnen het niet alleen. Wees jezelf; je mag jezelf zijn en gun dat een ander ook,” aldus wethouders Sunita Biharie en Marco Wenzkowski.

“Dit regenboogzebrapad is ook belangrijk om de veelkleurigheid van de samenleving te onderstrepen en juist die veelkleurigheid te omarmen in plaats van mensen buiten te sluiten,” aldus Paul Brommet (Pride055).

“Kijk even wat verder dan alleen je eigen normen en accepteer dat mensen verschillend zijn. Liefde is universeel en kent wat dat betreft geen onderscheid.”- Paul Brommet.

Regenbooggemeente Apeldoorn

  

air 20240617 openingregenboogzebrapad 1
Foto: Donya Tijdink
air 20240617 openingregenboogzebrapad 5
Foto: Donya Tijdink
air 20240617 openingregenboogzebrapad 2
Foto: Donya Tijdink

air 20240617 openingregenboogzebrapad 4
Foto: Donya Tijdink

Deel dit bericht: