Kunstwerk Phoenix onthuld in Park van Teuge

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 17 juni 2024, 23:07
air_20240617_phoenix-teuge_chris-wolters.jpg
Foto: Christiaan Wanders

In de afgelopen twee jaar heeft kunstenaar Mark Huser gewerkt aan een indrukwekkend project: een levensgrote Phoenix. Voor Samen1 zocht Christiaan Wanders uit waar deze grote mythische vogel uiteindelijk gaat neerstrijken.

Het project voor dit kunstwerk is een samenwerking met de gemeente Voorst en Algemeen Belang Teuge. Het standbeeld symboliseert de herrijzenis van de wijk Park van Teuge en dient als inspiratieplek en baken van hoop. Deze nieuwe buurt wordt gekenmerkt door uitgestrekte openbare groene ruimtes, passend bij de naam. Verspreid over de wijk zijn nieuwe plantvakken aangelegd, met een variëteit aan heesters en grassen. Daarnaast zijn talrijke nieuwe bomen geplant om een echt parkachtige sfeer te creëren.

De onthulling van het kunstwerk had nog wel wat voeten in aarde en is zelfs al twee keer uitgesteld, eerst vanwege vertragingen in de werkzaamheden aan de Fokkerstraat en daarna door een te drassig terrein in januari. Op zaterdag 15 juni 2024, rond 16.00 uur, vond na enkele officiële toespraken de officiële onthulling plaats. Dit markeerde een belangrijk moment voor de wijk en haar bewoners.

Deel dit bericht: