Apeldoorn verwelkomt eindelijk de zomer

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 19 juni 2024, 20:44
AIR_20220628_Hoge_temperaturen_Zomer.jpg
Foto: Stef Kars

Hier in de gemeente Apeldoorn hebben we er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: de zomer komt eraan! Na een periode van wisselvallig weer, waarbij de komende dagen nog kans op regen bestaat en de temperatuur overdag rond de 21 °C ligt, kunnen we ons verheugen op zonniger tijden.

De nachten blijven fris met temperaturen rond de 11 °C en een matige wind van windkracht 3. Maar vanaf dinsdag keert het tij: de kans op neerslag neemt af en de temperatuur stijgt naar zomerse waarden van 25 °C overdag en 14 °C ‘s nachts. Iedereen kan zich gaan voorbereiden op zonnige dagen en genieten van de langverwachte zomer!

Dat begint al goed want morgen brengt Samen1 je alvast in de juiste stemming. We zijn vanaf 10:00 uur op de radio te beluisteren met een live uitzending vanuit het Boschbad in Apeldoorn, dat dit jaar 90 jaar bestaat. Ook het tv-team is aanwezig om verslag te doen. Bij het Boschbad merkt medewerker Mark op: “We zijn enthousiast over het mooie weer en hebben er zin in!” Goede reden om eens een rondje te gaan bellen met andere toeristische zomerattracties in Apeldoorn.

Bij pretpark Julianatoren kunnen ze niet wachten op de start van de zomer. “Hier in de kantine wordt er al over gepraat,” vertelt Corinne. “We hebben lang op dat mooie weer moeten wachten.” Wie lekker cultuur en historie wil proeven, kan zich uitleven in Paleis Het Loo. “De stemming is altijd goed bij ons,” vertelt medewerker Mireille. “We heten iedereen van harte welkom en het mooie weer helpt daar natuurlijk ook bij.” Collega Laura sluit zich daarbij aan: “Wij hebben de mooiste tuin van Europa en als het te warm wordt, dan kan je altijd het paleis in waar het goed toeven is vanwege de klimaatbeheersing.”

Kortom: We staan allemaal klaar om de zomer te omarmen en we gaan genieten van dat mooie weer.

Deel dit bericht: