Royal Sundays trekt publiek naar binnenstad Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240620 terras zomer wijn gezelligheid lazarevic
Foto: Lazarevic

Royal Sundays is een programma dat Apeldoorn tot en met september iedere zondag voorziet van activiteiten in de binnenstad. De eerste Royal Sunday vond plaats op zondag 12 mei en de volgende staat ook al op de planning: Proeven op ’t Plein.

‘Vorig jaar viel het de centrummanager en andere ondernemers op dat de koopzondagen wel een boost konden gebruiken. In Apeldoorn is er iedere zondag koopzondag en zij vonden dat er iets gedaan moest worden om meer sfeer en gezelligheid op die koopzondagen te creëren. We hebben met alle ketens in de binnenstad samengezeten, en ook is er met winkels afgesproken dat ze iedere zondag open zouden zijn. Toen is het concept Royal Sundays ontstaan,’ aldus Lisette Veer, projectmanager van Royal Sundays.

Het initiatief organiseert diverse festiviteiten die iedere zondag plaatsvinden. Een voorbeeld van zo’n festiviteit die op de agenda staat, is Proeven op ’t Plein op zondag 30 juni. Robin Batens, eigenaar van Mansion 24 vertelt verder: ‘We hebben met een aantal ondernemers de koppen bij elkaar gestoken en gekeken hoe we dit het beste konden vormgeven. We hebben voor Proeven op ’t Plein de zon besteld, dat is hoofdingrediënt één. Daarnaast hebben we allemaal specialiteiten op het gebied van eten, dus mensen krijgen een aperitiefje bij het drankje voor een kleine vergoeding van €2,50. Ook is er muzikale ondersteuning van Mister Mister,’

Lisette Veer: ‘Ik heb dit jaar bedacht om een Royal Sundays-kalender in het leven te roepen. Er wordt eigenlijk heel veel georganiseerd op de zondagen, maar het is nog niet in een overzicht terug te vinden. Zodra deze er wel is, zullen mensen nog sneller geneigd zijn om naar de binnenstad te trekken.’

Royal Sundays loopt, zoals het er nu uitziet, door tot 25 augustus, maar er zijn mogelijke plannen om het door te trekken tot de herfst en winter. De Royal Sundays-kalender is deels aanbod van andere partijen en organisaties, zoals Gigant, en deels aanbod van wat Royal Sundays zelf creëert.

Deel dit bericht: