Denk je aan apen, dan denk je aan Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240321 apenheul alex de goede
Foto: Alex de Goede

Ook deze zomer kun je in Apenheul weer genieten van apenbaby’s. Bij sommige soorten, zoals de doodshoofdapen en ringstaartmaki’s, wandel je als bezoeker zelfs tussen de loslopende apen in hun leefgebied. “Je kunt de dieren en hun kleintjes dan vaak van dichtbij bewonderen,” zegt Karin Brummel, Marketing en Communicatie van Apenheul Apeldoorn.

Sinds dit jaar heeft het apenpark twee gorillagroepen, dankzij de komst van de imposante nieuwe gorillaleider Banjoko. Karin heeft meteen een goede tip: “Luister naar de dierverzorgers bij de gorillavoederpresentatie dagelijks om 12.00 of 14.00 uur en vanaf 13 juli ook om 15.30 uur. Vanaf de tribune kun je deze indrukwekkende mensapen goed bekijken en leer je over de groep, de individuen en gorilla’s in het wild. Het is echt een hoogtepunt van je bezoek!” vertelt ze enthousiast.

In Apenheul kun je 33 verschillende soorten apen bewonderen. Meer dan de helft hiervan loopt zelfs los tussen de bezoekers. Natuurlijk kunnen de kinderen in de speeltuinen lekker de aap uithangen, terwijl er de mogelijkheid is om op het naastgelegen terras te genieten van een kop koffie met wat lekkers. “Op warme dagen brengen de waterval en het water bij het Avonturenpad de nodige verkoeling voor de ouders en kunnen de kinderen ondertussen meedoen met ‘Expeditie Na-aap’ en ontdekken…of zij een beetje op een aap lijken. Iedereen kan gratis meedoen op eigen tempo en reserveren is zelfs niet nodig,” besluit Karin.

Apenheul biedt een zomervakantie vol avontuur en ontdekkingen voor het hele gezin. Bekijk alle activiteiten op apenheul.nl/activiteiten.

Deel dit bericht: