Slotdag Drakenbootfestival brengt plezier en sfeer

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
20240623 drakenboot zondag 01 serge poppelaars
Foto: Serge Poppelaars

Het Drakenbootfestival zorgt ook vandaag weer voor een levendige sfeer, hoewel het iets rustiger is dan afgelopen vrijdag tijdens Drakenpop. De verschillende activiteiten, bezoekers en de inzet van vrijwilligers maken het evenement tot een succes.

Bij de muntenverkoop heerst een gezellige sfeer. “Ik zit hier van 10 tot 18 uur zonder airco,” vertelt Britt, verantwoordelijk voor de muntenverkoop. Ondanks dat het rustiger is dan tijdens Drakenpop, loopt alles vlot door. “Gelukkig kan er in de loop van de dag wel even gewisseld worden zodat je niet de hele dag achter de kassa zit.”

Maar er zijn ook muntautomaten waar je kunt pinnen en daar hebben twee dames ruzie met de automaat. “Voor je het weet komen er meer munten uit dan je denkt,” vertelt een van de dames. “Voornamelijk als je de verkeerde knoppen indrukt. Ja, ik keek maar met één oog en zo heb je ineens 42 euro aan munten.” De ander vult aan: “We hebben net op tijd de transactie afgebroken en het maar even opnieuw gedaan.” Ze vervolgen hun weg naar de patatkraam want “de patat is hier goed,” wordt ons verzekerd.

DeeJay Dinand van Tongeren draait op de GO TAN stage zijn setje voor een groepje jongens die aan het voetballen zijn. “Ja, lekker voetballen en daarna weer roeien, lekker gas geven,” vertellen ze enthousiast. “Maar we kunnen ook zo door in het Nederlands elftal, want we hebben hier de nieuwe Memphis de Paay staan,” voegen ze er lachend aan toe. De spelers dragen shirts met ludieke teksten zoals ‘Toyboy 55’ en nummer 98 ‘Babi Pang Gang’. Als je het menu van de Chinees erbij haalt dan blijkt dat nog te kloppen ook.

We schuiven aan bij een tafel waar genoten wordt van bier in het zonnetje. Menno, een van de deelnemers, vertelt: “We hebben al gevaren, dus nu mogen we aan het bier.” Wanneer gevraagd of er ook bier gedronken wordt vóór het varen, geeft Menno lachend geen commentaar. Zijn team heeft één race gewonnen en bij de volgende race de tweede plaats behaald. Ze zijn als bedrijf aanwezig en hebben twee stagiaires uit Frankrijk meegenomen dus die bevragen we even over de wedstrijd Nederland-Frankrijk van afgelopen vrijdag. De Françaises roepen in koor dat Frankrijk gaat winnen. We wensen elkaar veel succes voor de komende wedstrijden en vervolgen onze weg.

Albert van het Rode Kruis staat ons te woord en maakt de balans op van het festivalweekend. “Leuk weekend met enthousiaste mensen, gezelligheid, maar ongelukjes horen er gewoon bij,” zegt hij. Het Rode Kruis attendeert bezoekers op het warme weer en wijst op het aanwezige waterpunt waar mensen kunnen drinken als dat nodig is. “Voor het team is dit altijd weer een evenement om naar uit te kijken,” besluit Albert.

Het terrein aan de Vlijtseweg, waar het Drakenbootfestival elk jaar plaatsvindt, wordt op dit moment door de gemeente herontwikkeld voor nieuwbouw. Dat beloven nog spannende tijden te worden en voor de organisatie dus onzekerheid. Maar zeg nou eerlijk: zo’n festival verdient toch een toplocatie? Hoe dan ook, wij zijn er volgend jaar weer bij.

20240623 drakenboot zondag 02 serge poppelaars
20240623 drakenboot zondag 03 serge poppelaars
20240623 drakenboot zondag 04 serge poppelaars
20240623 drakenboot zondag 05 serge poppelaars

Deel dit bericht: