Vrijwilligerswerk Reddingsbrigade onmisbaar

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 23 juni 2024, 18:14
20240623 reddingsbrigade 04 serge poppelaars
Theo van de Reddingsbrigade
Foto: Serge Poppelaars

Theo is al ruim 40 jaar actief bij de reddingsbrigade en ook aanwezig op het Drakenbootfestival. Logisch natuurlijk: water en boten, dus moet er ook iemand voor de veiligheid zorgen. “Dit is toch vrijwilligerswerk?” vragen we. “Dat klopt,” vertelt Theo. “We zijn allemaal vrijwilligers en vandaag doen we hier ook aan fondsenwerving voor onze uitrusting.”

“Deze staat opgesteld in de brandweerkazerne in het centrum van Apeldoorn. Twee boten en een auto.” vervolgt Theo. “Vandaag zijn we met een team van 20 mannen en vrouwen hier aanwezig.” Natuurlijk willen we weten of Theo en zijn collega’s dit weekend in actie hebben moeten komen. “In ieder geval zaterdag zes in het water, waarvan vier die uit de boot waren gevallen en twee die spontaan het water in waren gesprongen,” vertelt Theo. “En vandaag ook alweer twee, net nog een trommelaarster. Dit gebeurt vooral tijdens het varen, vooral als de boot scheef gaat en dan is de trommelaar meestal de eerste die eruit valt.”

De reddingsbrigade bestaat ook 90 jaar, tegelijkertijd gevierd met 90 jaar Boschbad. Er is een connectie: er was behoefte aan meer zwemwater in de gemeente Apeldoorn en zo kregen we onder andere het Boschbad erbij. Hierdoor ontstond ook de behoefte aan een reddingsbrigade. Het 90-jarig bestaan is gevierd met gebak in het zwembad en de nodige jeugdactiviteiten. En er zit nog een feestje aan te komen voor de senioren.

20240623 reddingsbrigade serge poppelaars
20240623 reddingsbrigade 02 serge poppelaars
20240623 reddingsbrigade 01 serge poppelaars
20240623 reddingsbrigade 03 serge poppelaars

Deel dit bericht: