Eredivisieteam Daisy gaat voor herhaling

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240623 joël ten hove jorgen ten hoven christiaan wanders
Foto: Christiaan Wanders

“Natuurlijk zetten we alles op alles om er een traditie van te maken.” Aldus Jörgen ten Hoven, topcoach van Leadax Daisy, het team dat beslag legde op de tweede plaats in de eredivisie tennis van 2024. “Het team heeft zich meer dan waargemaakt.. Dat verdient een vervolg.”

Leadax Daisy maakte met een geweldig optreden in de Eredivisie Gemengd indruk. In het play-offs-weekeinde bij de vereniging Leimonias in Den Haag won de Apeldoornse tennistrots van Rapiditas en plaatste zich voor de finale op zondag tegen Naaldwijk. Daar moest Leadax Daisy het hoofd, eervol maar toch, buigen.

Jörgen ten Hove is er twee weken na de bewuste zondag vroeg bij voor een vers broodje in Ugchelen. Toch maar even gevraagd hoe het gevoel nu is. Dat blijkt nog steeds goed te zitten: “We hebben een waanzinnig seizoen gehad. Kijk naar wat wij in een half jaar tijd op de club hebben neergezet, met supporters en spelers. Ongelooflijk.”

Dat smaakt naar meer? “Daar zijn we wel mee bezig.” Veel meer kan Jörgen er nog niet van zeggen zo vlak voordat de zomervakantie losbarst. Dus moeten de Apeldoornse tennis-enthousiasten nog even geduld hebben. Bij het verlaten van de winkel draait hij zich nog even om: “We gaan er alles aan doen en het begin is er. Want Rose Marie Nijkamp, Max Houkes en Gijs Brouwer hebben al toegezegd. Zoveel is zeker.”

screenshot
Screenshot

Deel dit bericht: