Nieuwe aanpak zorgindicaties geeft meer rust

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air_20240625_wmo-gemeente-apeldoorn_vecteezy.jpg
Foto: Vecteezy

In Apeldoorn verandert de aanpak van Wmo-indicaties, waarbij wijkconsulenten van Samen055 nu indicaties kunnen geven voor een langere periode, tot wel 20 jaar. De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) voorziet erin dat gemeenten hun inwoners ondersteunen om zelfstandig te blijven wonen en om mee te doen in de samenleving.

De nieuwe aanpak van de gemeente Apeldoorn biedt meer rust en zekerheid voor inwoners die langdurige of blijvende ondersteuning nodig hebben, aangezien herindicaties veel stress veroorzaken.

Inwoners van wie de persoonlijke situatie niet verandert, profiteren het meest van deze verandering. Ze ervaren minder spanning omdat ze niet voortdurend hun situatie hoeven te herhalen. Wethouder gezondheid, Anja Prins, benadrukt dat deze aanpak een positieve ontwikkeling is, vooral voor degenen die al met veel uitdagingen te maken hebben.

De wijkconsulenten blijven regelmatig evalueren of de ondersteuning passend blijft, afhankelijk van de persoonlijke situatie van de inwoner. Bij veranderingen in de situatie of regelgeving worden inwoners geïnformeerd en betrokken bij de aanpassingen. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met Samen055 via telefoonnummer 055 580 11 40 of kijk even op de website van de gemeente Apeldoorn.

Deel dit bericht: