Burgemeester sluit Apeldoornse coffeeshop ‘t Bunkertje

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 25 juni 2024, 16:32
het bunkertje
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Dinsdagmiddag 25 juni jl. om 15.00 uur heeft burgemeester Ton Heerts de gedoogverklaring en drankvergunning van Coffeeshop ‘t Bunkertje aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn ingetrokken.

Dat houdt in dat de coffeeshop haar activiteiten per direct neer zal moeten leggen . Hoe lang deze maatregel duurt is nog onbekend. Ook is nog niet duidelijk of de coffeeshop definitief haar deuren zal moeten sluiten.

De coffeeshop zou volgens de gemeente sinds 2021 al meerdere keren in overtreding zijn geweest. De coffeeshop hanteert onder andere een hogere handelsvoorraad dan wettelijk is toegestaan. Ook staan werkzame leidinggevenden regelmatig niet vermeld op de gedoogverklaring en werd het kasboek niet correct bijgehouden.

De coffeeshop is vorig jaar meerdere malen op last van de gemeente gesloten. De eigenaar R. de Kom zou volgens de gemeente de voorwaarden blijven overtreden. Ook is er afgelopen maanden een inval geweest in een pand waar softdrugshandel gerelateerde goederen zijn aangetroffen. De eigenaar van de coffeeshop huurde dit pand.

‘t Bunkertje is de oudste coffeeshop van Apeldoorn en werd na een verwoestende brand in 2014 weer herbouwd. Eigenaar R. de Kom is in 1988 in een verenigingsvorm met de coffeeshop langs het spoor begonnen.

het bunkertje
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Deel dit bericht: