Fietsenstalling Marktstraat Apeldoorn slopen?

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air_20240526_fietsenstalling-marktstraat_googlemaps.jpg
Foto: Google Maps

De mogelijke sloop van fietsenstalling aan de Marktstraat in Apeldoorn houdt de gemoederen bezig. D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de plannen om dit karakteristieke pand gedeeltelijk te slopen. De gemeente wil vergroening in de binnenstad, maar dit botst met de wens om het historische karakter van de Marktstraat te behouden.

Het pand aan de Marktstraat 12 is als ‘karakteristiek’ aangewezen, wat betekent dat de voorgevel beschermd is tegen sloop. De gemeente wil de voorgevel integreren in een nieuw speelobject. D66 en de Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM) vinden dit onvoldoende en willen dat het hele pand behouden blijft, omdat het belangrijk is voor het historische karakter van Apeldoorn.

De plannen voor vergroening omvatten de transformatie van Marktstraat 12 tot een speelplek. De huidige fietsenstalling zal worden verplaatst. D66 dringt aan op heroverweging, waarbij het volledige pand behouden blijft en mogelijk een nieuwe functie krijgt. Daarnaast is er discussie over het nabijgelegen pakhuis Panama, dat in slechte staat verkeert. De toekomst van beide panden blijft onzeker, afhankelijk van technische onderzoeken en stedelijke ontwikkelingsplannen.

Deel dit bericht: