Gemeente Apeldoorn beëindigt contract met zorgaanbieder

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
AIR_20220503_Mantelzorg_thuiszorgstudent.nl_.jpg
Foto: Thuiszorgstudent.nl

De gemeente Apeldoorn heeft het contract met zorgaanbieder InCtrl Zorgnetwerk ontbonden na een onderzoek naar onregelmatigheden. Het onderzoek werd uitgevoerd door de toezichthouders van de zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe.

De gemeente ontving in 2023 meerdere signalen over onrechtmatigheden bij InCtrl Zorgnetwerk. Uit het onderzoek bleek dat er structurele onregelmatigheden plaatsvonden over meerdere jaren, zoals het indienen van onrechtmatige declaraties. Hierdoor hebben de gemeenten besloten het contract met de zorgaanbieder per direct te beëindigen.

InCtrl Zorgnetwerk bood individuele begeleiding en ambulante thuisbegeleiding vanuit de Wmo en Jeugdwet. Momenteel ontvangen 66 inwoners zorg van deze aanbieder. De gemeente blijft in nauw contact met deze inwoners om te zorgen voor passende ondersteuning en hen persoonlijk te informeren over de situatie.

Wethouder Anja Prins benadrukt dat goede en veilige zorg de hoogste prioriteit heeft. De gemeente zal aangifte doen tegen InCtrl Zorgnetwerk en onrechtmatige declaraties terugvorderen. Sinds 2023 is de aanpak tegen zorgfraude versterkt, om ervoor te zorgen dat gemeenschapsgeld daadwerkelijk bij de inwoners terechtkomt.

Deel dit bericht: