Zomerfeest Ugchelen: Dorpenstrijd en meer natuurlijk

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240319 zomerfeest ugchlen 01
Foto: Zomerfeest Ugchelen

Van cultuurhistorie tot beachvolleybal en een dorpenstrijd; tijdens het zomerfeest Ugchelen zijn er weer vele leuke activiteiten. Het zomerfeest vindt plaats op het Albatross-terrein met een scala aan festiviteiten voor alle leeftijden.

Zoals met artiesten tijdens het tentfeest, diverse foodtrucks en activiteiten met een kleine kermis. Hoogtepunt op zaterdag is de Dorpenstrijd, waar teams strijden met spellen als vaten rollen, touwtrekken en tractorband flippen. Daarnaast is er een fototentoonstelling van Apeldoornse dorpen en beachvolleybalclinics.

Het initiatief wordt ondersteund met een subsidie van 19.500 euro. Wethouder Anja Prins, die in mei van dit jaar de subsidie overhandigde, benadrukt het belang van initiatieven die Apeldoorn leuker, beter en socialer maken. Het zomerfeest valt onder de Subsidieregeling Inwonersinitiatieven, waarvoor aanvragen boven de 2.500 euro tot en met 30 mei konden worden ingediend. Voor kleinere initiatieven is het hele jaar door aanvragen mogelijk. Het Zomerfeest Ugchelen is van 5 tot en met 7 juli.

Deel dit bericht: