Nachtelijk plofkraak bij Primera Mercatorplein

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 25 maart 2022, 10:31
Foto: Luciano de Graaf

In de nacht van donderdag 24 maart heeft rond 03:00u. een plofkraak plaatsgevonden bij de Primera aan het Mercatorplein. Het doelwit van deze actie, die met twee harde explosies samenging, was de pinautomaat in deze winkel.

Om te onderzoeken of er wellicht niet-ontplofte explosieven in de winkel waren achtergebleven, kwamen zowel de brandweer als de EOD naar het winkelcentrum. Maar die troffen geen explosieven aan. Omwonenden vertellen dat zij vlak na de knallen twee jongens naar buiten zagen komen die er vervolgens vandoor gingen op een witte scooter. Die scooter werd later een stukje verderop aan de Vlijtseweg teruggevonden. De politie vermoedde dat de daders zich hadden verschuild in het Prinsenpark en daarom gingen daar acht politiewagens en een helikopter naartoe. De gevluchte jongens werden niet aangetroffen, maar wel zijn er twee tassen gevonden die ze mogelijk gebruikt hebben.

De forensische recherche doet de hele ochtend nog sporenonderzoek. Het is nog niet duidelijk of de daders iets hebben buitgemaakt. Als je getuige bent geweest of beelden hebt van de plofkraak, dan zou de politie dit graag van je weten. Dan kun je contact opnemen met de politie op telefoonnummer: 0900-8844

Deel dit bericht: