Eindelijk weer evenementen en festivals in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 10 januari 2024, 20:21
Drakenboot race in actie!

Na twee jaar zonder evenementen en festivals kunnen we ons hart weer ophalen in Apeldoorn. Er staan ruim 135 evenementen op de agenda voor het komende jaar.

Een overzicht:

Eind juni barst het Drakenbootfestival weer los, begin september keert het grootste Stoomtreinfestival van Nederland in Beekbergen terug en het populaire Spirit of Winter bij Paleis Het Loo staat ook opnieuw op de kalender.

Dan hebben we nog de internationale evenementen, zoals het WK Volleybal Vrouwen, dat plaatsvindt van 23 september t/m 15 oktober in Apeldoorn (maar ook in Arnhem en Rotterdam).

Nieuw op de evenementenkalender is fietstoertocht Freedom Ride op zondag 1 mei. Hier ontmoeten fietsliefhebbers, militairen, veteranen en politiemensen elkaar rondom het thema ‘vrijheid’. Fietsfans kunnen in het najaar nog meer plezier beleven op een groot driedaags wielerspektakel waar ‘De Nacht van Apeldoorn’ deel van uitmaakt.

In augustus kunnen we in park Berg en Bos weer genieten van het Openlucht Filmfestival. Festival Roots in the Woods staat in de herfstvakantie op de planning. Op 15 april heropent Paleis het Loo na de uitgebreide verbouwing en hier haken diverse evenementen op aan, zoals een creatief winterfestival in de binnenstad met een koninklijk thema.

Een nieuwkomer op de agenda is het festival Maaiveld dat op Hemelvaartsdag begint en twee dagen duurt. Ruim 25 shows en voorstellingen met muziek en kunst zijn dan te zien op bijzondere locaties in de binnenstad.

Naast grote evenementen komen er ook steeds meer kleinschalige cultuurevenementen, zoals Cultuur bij je Buur, FilmOase, Terrassenparade en Theater op ‘t Zand. Een overzicht van alle evenementen vind je op uitinapeldoorn.nl

Deel dit bericht: