Nu nog sterker indoor Wifi voor Apeldoornse Ambtenaren in het gemeentehuis 

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 1 april 2022, 08:00
Foto: Kit Wastje
Opstelling van het hoog frequent Wifi systeem voor de Apeldoornse ambtenaren

Misschien zijn je de roze kastjes rondom het gemeentehuis al opgevallen. Deze kastjes maken onderdeel uit van een nieuw indoor Wifi systeem voor ambtenaren van de gemeente Apeldoorn. 

Met een speciale richtantenne worden vanuit de roze kastjes een hoogfrequent Wifi signaal naar de binnenkant van het gemeentehuis verzonden. Binnen in de kantoorruimtes ontstaat dan een dermate hoge straling dat je werkelijk overal een zeer sterke Wifi connectie hebt. 

Dit project wordt bewust eerst getest op de ambtenaren van de gemeente Apeldoorn omdat dit veiliger wordt geacht. Als de testfase is afgerond dan zal het project in heel Apeldoorn worden uitgezet. Inmiddels zijn er al diverse kastjes als proefopstelling door geheel Apeldoorn aan lantaarnpalen bevestigd. De kastjes hebben alle kleuren van de regenboog om zo te benadrukken dat inclusiviteit voor de gemeente Apeldoorn als Regenboog Stad zeer hoog in het vaandel staat. 

De verschillende kleurtjes vervullen ook een technische taak. Ambtenaren van de gemeente hebben namelijk ontdekt dat kleuren van zichzelf verschillende stralingsniveaus in het kleurenspectrum uitzenden. Daardoor is het Wifi bereik zeer nauwkeurig te bepalen. 

Dat deze kleurtjes ook nog eens Apeldoorn als Regenboog Stad benadrukken komt de gemeente dan toevallig wel weer goed uit.

Deel dit bericht: