Voorproeven op Paleis Het Loo

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 11 april 2022, 18:32
Foto: Serge Poppelaars

Afgelopen zondag was er voor veel Apeldoorners de gelegenheid om de vernieuwde routes in Paleis Het Loo uit te testen. Dat hier animo voor was, bleek wel uit het feit dat de gratis vouchers die hiervoor beschikbaar waren gesteld in no-time weg waren.

De bezoekers konden het middelste gedeelte van het paleis bezoeken waar zich de ‘William en Maryroute’ en de ‘Wilhelminaroute’ bevinden. De routes zijn duidelijk uitgezet, voorzien van een audiotour en er is nu ook de mogelijkheid om vanaf het dak de paleistuinen te bewonderen. Die is via een flinke klim met de trap te bereiken, maar er is ook een lift aanwezig. Vanaf het dak zijn ook de vorderingen van het voorplein goed te volgen.

Onder het voorplein is men druk bezig om het ondergrondse gedeelte van het museum gereed te maken. De zijvleugels staan ook nog in de steigers. Al met al gaat dit nog tot 2023 duren als het gehele paleis officieel wordt geopend. Wie niet kan wachten, kan dus al terecht in het middelste gedeelte en de paleistuinen vanaf 15 april aanstaande.

Kijk voor meer informatie op de website van Paleis Het loo.

Deel dit bericht: