Victory Walk: nieuwe historische auditour over Canadese bevrijders van Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 11 april 2022, 15:44
17 april 1945: bevrijding Apeldoorn

Op 16 april openen de burgemeester en kinderburgemeester in het Oranjepark samen officieel de Victory Walk. Deze belevingsroute vertelt over de 14 regimenten die op 17 april 1945 betrokken waren bij de bevrijding van Apeldoorn.

Je hoort opzienbarende verhalen over militairen die vochten voor onze vrijheid terwijl ze tegen het einde van de oorlog op hun tandvlees liepen. De bevrijding van Apeldoorn was onderdeel van Operatie Cannonshot, dat voor de 14 regimenten begon aan de andere kant van de IJssel. Op 11 april maakten zij zich daar klaar voor de oversteek en trokken daarna richting het westen op. In de dagen erna, tot 17 april, ontstond een wirwar aan offensieve en defensieve acties. In de Victory Walk worden deze routes gebruikt als rode draad.

Je start de audiotour door met de speciale Apeldoorn Stories-app (beschikbaar in PlayStore) eerst de QR-code te scannen bij het kunstwerk ‘Boom der Vrijheid’ aan de hoek van de Hoofdstraat met de Paslaan. De route is 2 km lang met een luistertijd van 45 minuten. De audio is in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar.

Meer informatie vind je op Victory Walk binnenstad Apeldoorn.

Deel dit bericht: