Conservator Paleis Het Loo Hanna Klarenbeek zondag te gast bij Samen1 Radio

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 16 april 2022, 11:27
Hanna-Klarenbeek

Paleis Het Loo gaat weer open, mooier dan ooit! Na een megaverbouwing is het dan zo ver: sinds afgelopen vrijdag kunnen bezoekers eindelijk weer naar binnen.

Aanstaande zondag in het radioprogramma “Apeldoorn Oud en Nu” gaat Jan Koorenhof het hebben over de geschiedenis van het paleis en de recente verbouwing, samen met Hanna Klarenbeek. Zij is sinds 2015 werkzaam als conservator bij Paleis Het Loo. Zij studeerde kunstgeschiedenis en gaat binnen het paleis vooral over de deelcollecties schilderijen en tekeningen. Ook droeg ze bij aan de herinrichting van de paleisvertrekken.

Bijzonder is dat ze het ook gaan hebben over de vernieuwde entree van het paleis oftewel het Bassecour, dat volgend jaar zal worden geopend. Jan heeft hier wel een heel speciale herinnering aan:

“Vroeger zongen de Apeldoornse schoolkinderen op 31 augustus voor prinses Wilhelmina, op haar verjaardag, op het Bassecour. Dan zat zij op een rieten stoel op het bordes te luisteren naar de kinderen, waarvan ik er één was!”

Dit gaat ongetwijfeld een interessante ochtend worden. Luister naar Jan en Hanna, aanstaande zondag vanaf 11:00u. op Samen1 Radio.

Deel dit bericht: